Op vakantie aan de Moezel in Duitsland

Een zeer mooie streek van Duitsland de Moezel streek. Natuurlijk bekend van het aanbod heerlijke Moezel wijnen. Ieder plekje van de Moezel streek word gebruikt om een wijn ranken te plaatsen. Veel hoogte verschillen in het groene moezel gebied. Mooi in de zomer herfst lente en de winter...Zoek een van de circa 70 vakantiehuizen in deze streek uit via onze zoek en boek pagina. Of een hotel of andere vakantie accommodatie aan de Moezel De Moezel is een rivier in verschillende vakantie landen. En loopt door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. De Moezel ontspringt bij de Col de Bussang in de Vogezen in Frankrijk op 735 meter hoogte. En mondt na 544 kilometer bij Koblenz uit in de rivier de Rijn.

vakantie accommodatie aan de MoezelBooking.com

Enkele plaatjes uit de omgeving

  • Bezoek cochem aan de Moezel
    Bezoek Cochem aan de Moezel

Zeer toeristisch gebied bij de rivier de Moezel.

Op een aantal uren rijden vanaf België en Nederland kunt u in de Moezel streek aankomen. Deze streek vol wijngaarden en prachtige natuur gebieden en mooie dorpjes. Daar kunt u zeker prima uw vakantie doorbrengen. Een vakantie accommodatie aan de Moezel is snel gevonden. Een hotel, vakantiehuisje, bed en breakfast of andere accommodatie aan u de keuze. In het gebied van de Moezel in Duitsland vind u een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Neem nu het stadje Cochem waar zeer veel toeristen komen om te slenteren door de pittoreske straatjes. Veel restaurantjes waar u de typische gerechten zoals de schnitzel en Braadworst kunt bestellen. De rondvaartboten zijn een leuke attractie om even een stukje van de Moezel te ontdekken.

Meer over wat te doen aan de Moezel.

Ook de kleinere dorpjes aan de Moezel zijn erg leuk om te bezoeken. Maar maak ook eens een wandelingetje langs de wijngaarden die op erg steile hellingen geplaatst zijn. Bezoek een kasteel of een wijnkelder die u zeker in de buurt gaat tegen komen. Een attractie op zich is de langste hangbrug van 360 meter lang. Genaamd de Geierlay Hangbrücke kan een bezoekje gecombineerd worden met een wandeling. Na circa 2 km komt u bij de hangbrug die op een hoogte van 100 meter hangt. En natuurlijk vind u er wijn in de wijnkelders of op de wijnboerderijen. Verder kunt u Trier bezoeken met zijn bekende stadspoort het plein. Musea en winkeltjes zijn erg leuk in deze wereldstad Trier. Of het middeleeuwse Bernkastel Kues dat zeker 1 van de mooiste stadjes is in deze omgeving. Kortom een gebied om heerlijk bij te komen vanuit uw vakantie accommodatie aan de Moezel.