Op zoek naar een vakantie accommodatie in de Auvergne?

Vakantiehuis Auvergne? Deze streek in midden Frankrijk is echt geweldig om een vakantie door te brengen. En zeker om te ontdekken vanuit een vakantiehuisje. De hoofdstad is Clermont-Ferrand waar u zeker even moet gaan kijken als u in de buurt bent. Doordat er verschillende landschappen zijn in de Auvergne is het een bijzondere streek. Deze streek biedt veel ruimte en de bevolking is minimaal. Zomer en winter kunt u hier terecht voor een prima vakantie. In de winter wordt er de wintersport beoefend in al zijn vormen. Zomers zijn er de wandelaars en fietsers die het gebied domineren. De rivier de L'Allier stroomt door het gebied en zorgt voor verkoeling en een schitterende natuur.

Zoom in voor de beste resultatenBooking.com

Ontdek de Auvergne in Frankrijk

  • Kasteel in de Auvergne
    Kasteel in de Auvergne

Ballonvaart over de Auvergne in Frankrijk?

Tijdens uw vakantie in de Auvergne kunt u een ballonvaart boeken bij Nathalie en Frank. Bij Le Ballon Bleu kunt u terecht voor een unieke ervaring door de lucht. Ook verhuren zij een Gite voor 2 personen. Indien u met meer personen bent kijkt u natuurlijk bij onze vakantie verblijven. In de ballon kunnen drie personen twee gasten en de professionele ballonvaarder. De tocht moet gereserveerd worden via het contact op de website van Le Ballon Bleu. Le Ballon Bleu vindt zich op ongeveer een kilometer buiten het Franse dorpje Sauret-Besserve.

Vakantiehuis Auvergne of andere accommodatie

Wij bieden circa 40 vakantiehuisjes aan in de Auvergne in Frankrijk. Kies een Vakantiehuis Auvergne, hotel, villa, chalet, landhuis, kasteel of een Franse boerderij om de vakantie door te brengen. In de plaatsen Lavoine, Chavenon, Buxières-les-Mines, Saugues, Miremont, Virlet, Vic-sur-Cère, Le Veurdre, Braize en nog een aantal vind u de vakantie accommodaties. Superdeluxe villa met zwembad, sauna of jacuzzi is zeker mogelijk om te huren. Een vakantiehuisje in de natuur op een boerderij voor een grote groep kan ook gereserveerd worden. Een hotel in de Auverge boekt u via de kaart. Vakantiehuis Auvergne? Die vind u bij ons..

Meer te doen in de provincie de Auvergne in Frankrijk

Ontdek de vele vulkaan toppen die een hoogtepunt zijn wat de natuur betreft. Met namen als Puy Mary, Puy de Sancy en Puy de Dôme kunt u deze eeuwenoude vulkanen bezoeken. Zo zijn de dorpjes in de streek zeer charmant en de moeite waard om er doorheen te wandelen. Bijvoorbeeld het oude dorpje Chalmazel waar echt de tijd stil staat. Of de hoofdstad Clermont-Ferrand met zijn indrukwekkende stadsmuren op een heuvel gelegen. Ook vind u daar de mooiste kathedraal genaamd Notre-Dame-de-l'Assomption. Ook de nationale parken mag u niet vergeten indien u van de natuur houd. Neem bijvoorbeeld het park Naturel Régional des Volcans d’Auvergne of het park Naturel Régional du Livradois-Forez. Heerlijk de streek ontdekken vanuit een Vakantiehuis Auvergne.