Vakantie in Noord Holland

Noord Holland - Provincie omgeven door het water, grote groene polders luisterend naar namen als "Wormer", "Beemster" en "Schermer", zo ver als het oog reikt groene weiden met grazende koeien, en aan de horizon een groot blauw vlak, het IJsselmeer of de Noordzee. Noord Holland is soms de rust zelve bijvoorbeeld in één van de grote polders in de Wieringermeer maar soms staat het gelijk aan hectiek en drukte denkt u maar aan de metropool Amsterdam of andere steden als Alkmaar en Haarlem.

Hoe dan ook, vakantiehome.nl biedt ook in Noord Holland vakantiehuizen aan. Misschien bent u wel op zoek naar een vakantiehuis in de prachtige duinen van Noord Holland, het duinengebied van Noord Holland is zelfs zo bijzonder dat een deel van de Noord Hollandse duinen tot het Nationaal Park Zuid Kennemerland behoren. Dit park beslaat prachtige duinen, oude bossen en historische landgoederen, en ligt niet ver van de hoofdstad van Noord Holland af, Haarlem. Deze oude stad heeft een prachtig centrum met de Sint Bavo kerk machtig uitrijzend boven alles. Ook ligt in Haarlem het Frans Hals museum, dit museum is gewijd aan de gelijknamige beroemde schilder uit de 17e eeuw. En ja, natuurlijk Amsterdam, door de eigen bewoners "Mokum" genoemd. Deze stad is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot de grootste stad van Nederland met de grootste binnenstad.

Er valt zoveel te zien en ontdekken in historisch Amsterdam dat men er vele websites aan kan wijden, Amsterdam is echt niet alleen voor buitenlandse toeristen interessant. Vanuit Amsterdam kan men via het IJ zo het IJsselmeer bereiken. Dit meer dat voor 1932 nog de Zuiderzee heette was ooit eens een machtige binnenzee en erg belangrijk voor Noord Holland iets wat men nog kan zien in de Zuiderzee steden Enkhuizen en Hoorn vanwaar uit handelsschepen de wereld rond gingen en vissers het meer afvisten. Wanneer we Noord Holland helemaal afgereisd zijn komen we in Den Helder terecht, het eindpunt van Noord Holland!? Toch niet, want vanaf hier gaat de veerboot naar Texel, het enige eiland dat onder de provincie Noord Holland valt. Ook op dit eiland in Noord Holland biedt vakantiehome vakantiehuizen aan.